SAMEN VERDER ALS OUDERS

Samen verder alleen als ouders. Ik coach jou/jullie naar een goede en prettige afronding van jullie relatie met als belangrijkste doel het samen op een fijne en prettige manier voortzetten van jullie ouderschap.

DE KNOOP IS DOORGEHAKT

Jullie hebben alles geprobeerd, ook voor de kinderen, maar nu dan toch de knoop doorgehakt. Jullie gaan uit elkaar maar willen wel samen liefdevolle ouders blijven. Er komt zoveel op je af en ondertussen moet je ook nog sterk blijven voor je kinderen. De impact van een scheiding is heel groot en vaak wordt dit onderschat. Hoe ga je om met al deze emoties die je nooit eerder hebt gevoeld? Dat de communicatie tijdens de relatie al niet meer was wat het had moeten zijn is duidelijk, maar nu lijkt het alleen maar slechter te zijn geworden.

WEG (BLIJVEN) BIJ DE VECHTSCHEIDING

Een scheiding is één van de allerergste dingen die kinderen kunnen overkomen. Het laatste wat je wilt is dat jij en je kind(eren) in een jarenlang conflict of vechtscheiding belanden, of zit je daar misschien al in?
Herken je deze gedachten?
  • Hoe behoed ik ons en de kinderen voor een vechtscheiding?
  • Ik wil mijn ex eigenlijk nooit meer zien, maar we zijn wel samen ouders.
  • Hoe kunnen wij ooit nog samen in een ruimte aanwezig zijn?
  • Ik ben zo ontzettend boos en dit kost mij zoveel energie.
  • Waarom houdt mijn ex zich niet aan de afspraken?
  • Ik heb gefaald voor mijn gezin.
  • Moe, ik ben zo ontzettend moe en klaar met de strijd.

EEN KIND WIL BEIDE OUDERS BIJ DE BELANGRIJKE MOMENTEN IN HET LEVEN

Stel jezelf eens voor; als kind sta je op het podium tijdens de eindmusical van groep 8, je bent klaar en je kijkt en zoekt je ouders in de zaal tijdens het applaus. Je ziet eerst je moeder tijdens de staande ovatie maar je vader zie je er niet bij staan of zelfs niet in de buurt van je moeder. Je focus je niet op het verdiende applaus want je bent bezig met je ouders en hoe de sfeer tussen hun is. Dan zie je ergens achterin de zaal gelukkig wel je vader staan en je bent erg blij en opgelucht maar de spanning in de hele aula is voor jouw gevoel voelbaar. Eigenlijk ben je weer niet bezig met de afsluiting van je schitterende musical maar ben je in gedachten aan het denken naar wie je zo als eerste toe moet gaan, naar je vader óf naar je moeder….

Hoe fijn zou het zijn als je weet als ouders dat je kind zich hier niet mee bezig hoeft te houden en zich volledig kan focussen op zijn of haar moment want daar gaat het nu om, het gaat niet om jullie als ouders, het gaat om dit moment, het afscheid van groep 8.

JULLIE ALS OUDERS MAKEN DE KEUZE

Jullie als ouders maken de keuze om niet samen in een liefdesrelatie verder te gaan en de kinderen moeten hiermee dealen. Jullie blijven als ouders verbonden door jullie relatie als ouders van jullie kinderen. Een kind heeft jullie beiden nodig op de belangrijke momenten in het leven. Jullie houden misschien niet meer van elkaar, een kind houdt van beide ouders dus stel ze niet voor een onmogelijke keuze en help het de kinderen zo makkelijk mogelijk te maken.

Hoe zorg je ervoor dat je in het belang van je kind denkt en handelt? Wat is dat eigenlijke precies het belang van het kind? Dit ga ik jullie allemaal vertellen en leren tijdens onze coachsessies en je krijgt tools om hier in de toekomst beter mee om te gaan zodat jullie kinderen hier de vruchten van zullen plukken.
Niet de scheiding zelf, maar het conflict tussen de ouders is het meest schadelijk voor jullie kind.

Daarom is het belangrijk om te stoppen met strijden. En hiervoor is kennis nodig van het conflict waar jullie in zitten. Welke onderliggende emoties spelen een rol, hoe kun je deze neutraliseren en welke stijl van communiceren werkt het beste?

SUCCESVOL SCHEIDEN ALS OUDERS

Onze Relatiecoach helpt jullie graag verder met het programma “Succesvol Scheiden”. Deze methode leert je om je negatieve emoties en gedachten te neutraliseren.

Tijdens een scheiding spelen er vaak allerlei emoties een rol die ontstaan zijn door gebeurtenissen als vreemdgaan, communicatieproblemen, uit elkaar groeien of bijvoorbeeld door onverenigbare karakterverschillen. Zo kunnen jullie erg boos zijn op elkaar. Of juist erg verdrietig omdat je helemaal geen scheiding had gewild. Herken jij dit? Deze emoties maken het vaak lastig om nog goed met je ex-partner te communiceren. En juist die communicatie is zo belangrijk wanneer je wel samen ouders blijft. Om realistische en werkbare afspraken met elkaar te kunnen maken is het juist van belang om dit te leren en hiervoor de juiste tools in handen te krijgen. Dit leer je allemaal tijdens het coachprogramma van Succesvol Scheiden.
En het misschien wel fijne van dit programma is; je hebt de ander niet nodig! Je kunt dit programma ook eenzijdig volgen.

Ben je klaar met de emotionele afronding van je scheiding en wil je door met de volgende stap, de afwikkeling van het zakelijke gedeelte? Of wil je enkel een zakelijke afronding?


Ook hiermee kan ik jullie helpen!


Apart in harmonie samen ouders

Het resultaat van het coachprogramma moet ervoor zorgen dat jullie weer op een respectvolle manier met elkaar kunnen communiceren, realistische en vooral werkbare afspraken met elkaar kunnen maken en er begrip komt voor beide ouders en de beslissingen die er zijn of worden genomen.

Want immers: wat je niet oplost in je huidige relatie, neem je mee naar je volgende relatie.

SAMEN VERDER ALS OUDERS

VOOR ELKE FASE DE JUISTE BEGELEIDING

In welke fase je ook zit, ik help jullie succesvol verder!

  • Je wilt gaan scheiden en je hebt begeleiding nodig in dit emotionele proces.
  • Je bent nog bezig met een scheiding en wilt voorkomen dat het een vechtscheiding wordt.
  • Je bent al gescheiden, maar je loopt toch nog tegen (communicatie)problemen met je ex-partner aan.
Je hoeft niet getrouwd te zijn (geweest) om mijn hulp in te schakelen. Uit elkaar gaan zonder huwelijksakte/geregistreerd partnerschap behoeft dezelfde begeleiding.

CONTACTGEGEVENS

Ik ben aangesloten bij Het Coachhuis en maak voor mijn coachgesprekken gebruik van hun locaties (regio Utrecht). Hierdoor ben ik flexibel in het afstemmen van een locatie bij jou in de buurt.

Vleutenseweg 273
3532 HE Utrecht

06 111 190 87
info@onzerelatiecoach.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Vrijdag
9.00u - 17.30u

Buiten kantoortijden op afspraak.

'Weet je nog niet welke kant het op zal gaan, scheiden of blijven? We starten de coaching en de beslissing zal gaandeweg het traject helder en duidelijk worden en dan zullen er weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden.'

Annegien Hanemaaijer