RELATIECOACHING VOOR JOU

Wil jij verandering? En verder met je partner in een liefdesrelatie? Ik coach jou naar het begin van een gezonde en liefdevolle relatie.

GELUK IN EEN RELATIE BEGINT MET GELUK IN JEZELF

Eerst gelukkig zijn met jezelf, oftewel met de relatie die je met jezelf hebt. Daarnaast gelukkig zijn met en in de relatie die je hebt met een ander. Een grondig zelfonderzoek kan je helpen om inzichtelijk te maken waar de issues zich voor jou bevinden. Soms kom je daar alleen niet uit en waarom dan niet met behulp van een coach die je daar op een liefdevolle manier bij ondersteunt en jou de bewuste ‘spiegel’ voor kan houden. Tegenwoordig neem je voor veel dingen en zaken een coach; een sportcoach, een voedingscoach, loopbaancoach. Dus waarom geen coach voor je relatie en de relatie met jezelf?

EENZAAMHEID IN EEN RELATIE

Zoals het nu gaat wil jij niet samen verder. Telkens zitten jullie vast in dezelfde vicieuze cirkel met dezelfde discussies en ruzies. Hierdoor is de onderlinge communicatie minimaal en voel jij je alleen in deze relatie. In het begin paste jullie levens als perfecte puzzelstukjes bij elkaar, daar twijfel je nu wel sterk aan. Je hebt het gevoel dat je hierin alleen staat en je jouw partner niet op de juiste manier kan bereiken.
Herken je deze gedachten?
  • Ik ben de eindeloze discussies zat.
  • Ik voel me niet gezien, gehoord en begrepen door mijn partner.
  • Ik mis mijn partner.
  • Wie ben ik nog in deze relatie?
  • Ik heb geen energie meer, waar krijg ik nog energie van?
  • Wat voegt bij elkaar blijven nog toe? Ik doe toch álles alleen.
  • Op deze manier wil ik niet verder, maar uit elkaar gaan ook niet.
  • Ik wil niet dat mijn kinderen opgroeien in een gebroken gezin.
  • Hoe kijk ik naar mijn aandeel in het geheel?

IEDER Z'N EIGEN EILANDJE

Je bent dit zat en wil hier wat aan doen maar jouw partner wil (nog) geen relatietherapie, of je twijfelt zelf in wat je nodig hebt en wat je uit de relatie wil halen. Je kan er dan ook voor kiezen om eerst individueel aan je relatie te gaan werken, ofwel voor jezelf jouw situatie eens goed op een rijtje te gaan zetten. Als coach ben ik neutraal en kan met je meedenken en je ondersteuning geven bij het maken van keuzes die je verder kunnen helpen.
Bewust worden van je eigen gedragspatronen

Vaak denken partners in dit stadium dat er niets meer aan te doen is. Dit komt doordat deze patronen er zijn ingeslopen in de loop der jaren en jullie je hier vaak niet eens bewust van zijn. Alle heling begint bij bewustwording. Het gaat niet om het gedrag van de ander, maar om de lading die eronder ligt. Probeer daar maar eens achter te komen, daar heb je de ander niet voor nodig, dit kan ook eenzijdig. De ander is alleen een spiegel om je emotie naar boven te halen. Om het je ‘te laten zien’. Door aan de slag te gaan met behulp van een coach is er veel meer mogelijk dan je wellicht denkt en zodra er bewustwording is gecreëerd kan ik je helpen om bepaalde patronen te doorbreken waardoor jullie ook weer samen in een fijnere en liefdevollere relatie terecht kunnen komen.

JIJ BENT DE SLEUTEL TOT DE VERANDERING IN JOUW RELATIE

Onze Relatiecoach helpt jou graag verder met het programma “Succesvol Samen Verder” op maat. In het relatiecoach-programma onderzoek ik samen met jou hoe we jullie huidige ‘ongezonde’ relatie weer kunnen transformeren naar een ‘gezonde’ relatie. Een relatie die ook weer bijdraagt aan jouw gevoel van welzijn, tevredenheid en geluk. We gaan op zoek naar de ontstane ongezonde gedragspatronen waardoor jullie relatie onder druk is komen te staan. En gelukkig kan jij het begin maken door de patronen - wanneer inzichtelijk - te veranderen!

HET PROGRAMMA

Welke stappen heb je nodig om Succesvol Samen Verder te kunnen?
VOOR JOU
Afscheid en verwerking van de gebeurtenissen tot nu toe. Stap één is een hele belangrijke, namelijk het zetten van een “punt”. Dit om niet steeds - vanuit het verleden - in dezelfde valkuilen te stappen.
VOOR JOU
Een nieuw begin/start maken met de relatie 2.0. Jullie krijgen inzicht in de gedragspatronen waar jullie nu in vastzitten, en jullie leren nieuwe patronen aan die wel voor jullie werken.
VOOR JOU
Constructief en opbouwend communiceren in de taal van de ander. Dit zal ervoor zorgen dat de communicatie direct zal verbeteren. Nu jullie elkaar beter “verstaan” heeft dit als gevolg dat er weer verbinding ontstaat.
VOOR JOU
Constructief een compromis sluiten met de ander tijdens een meningsverschil of conflict. Je leert o.a. hoe je uit een conflict kan stappen en een praktische vaardigheid om tot een compromis te komen.
VOOR JOU
Constructief samen opvoeden met respect voor elkaars verschillen. Deze stappen geven jullie de vaardigheden en tools om nu en in de toekomst op een liefdevolle en respectvolle manier jullie kind(-eren) samen op te voeden.

In verbinding met jezelf en je partner
Het resultaat van het coachprogramma moet ervoor zorgen dat jij weer in verbinding komt met jezelf en vanuit daar jullie weer met elkaar. Bij een ‘gezonde’ relatie draagt de omgang met de ander bij aan jouw gevoel van welzijn, tevredenheid en geluk en dit is wat jij uiteindelijk wil.

Wanneer je inzicht hebt gekregen in de patronen waarin jullie samen zijn terechtgekomen, zal er ook meer begrip over de ontstane situatie komen. Ook zal je meer bewustwording krijgen van jouw rol in het geheel en alleen als er bewustwording is van je gedrag en/of de patronen, dan kun je ze veranderen of bekijken vanuit een andere invalshoek.

VOOR JOU

GELUK IN EEN RELATIE BEGINT MET GELUK IN JEZELF

Wil jij verandering in jullie relatie, maar is je partner nog niet zo ver? Geluk in een relatie begint met geluk in jezelf. Wanneer jij inzicht krijgt in je eigen en jullie gedragspatronen dan zal dit ook een positief effect hebben op je relatie met je partner.

Mijn “relatie” programma hoeft niet persé door beide ouders gevolgd te worden. De sleutel tot verandering ben jij!

CONTACTGEGEVENS

Ik ben aangesloten bij Het Coachhuis en maak voor mijn coachgesprekken gebruik van hun locaties (regio Utrecht). Hierdoor ben ik flexibel in het afstemmen van een locatie bij jou in de buurt.

Vleutenseweg 273
3532 HE Utrecht

06 111 190 87
info@onzerelatiecoach.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Vrijdag
9.00u - 17.30u

Buiten kantoortijden op afspraak.

'De strijd met een ander is vooral een strijd in jouwzelf.'

Annegien Hanemaaijer