OVER ANNEGIEN

‘Moeilijke tijden heb je nodig zodat je ogen worden geopend voor de dingen die je voorheen nooit hebt gezien’.

OVER ANNEGIEN

‘Moeilijke tijden heb je nodig zodat je ogen worden geopend voor de dingen die je voorheen nooit hebt gezien’.

ONZE RELATIECOACH ANNEGIEN

Ik ben Annegien; een enthousiaste, gemotiveerde en hardwerkende vrouw. Sinds ik zelf gescheiden ben in 2009 ben ik mij meer gaan verdiepen in de wereld van scheidingen, relaties en samengestelde gezinnen. Wanneer je in een dergelijke situatie beland staat je leven volledig op z’n kop. Toch moet je blijven functioneren en een goede ouder blijven, maar de vraag is of dit je lukt zonder de juiste en goede begeleiding. Mijn advies, welke kant het ook op gaat, schakel op tijd hulp in d.m.v. een relatiecoach die begrijpt wat je doormaakt en hulp biedt voor iedere fase waar je in terecht komt. Alweer een behoorlijke tijd vorm ik samen met mijn huidige partner een mooi samengesteld gezin met onze 3 jongens. Ook binnen deze relatie en gezinssamenstelling blijft het werken aan een goede balans in onze levens maar ik zie dit als een zeer mooi en leerzaam avontuur!
Kind van ouders in een vechtrelatie
Zelf ben ik een kind van ouders die een vechtrelatie met elkaar hebben. Mijn ouders hebben veel meegemaakt en zijn beiden gelukkig met zichzelf. Maar samen? Ik als kind heb vaak gedacht waarom blijven deze mensen in vredesnaam bij elkaar? En dan nog maar te zwijgen over het ‘relatie-voorbeeld’ dat ze ons als kinderen hebben meegegeven. Want wees eerlijk, als kind zie je toch je ouders als grote voorbeeld.

Pas jaren later is bij mij zelf de bewustwording gekomen dat het helemaal niet ‘normaal’ is hoe mijn ouders tegen elkaar doen. Ik zocht ook vaak de vechthouding binnen mijn relaties op. Dit is mij ‘geleerd’ als kind en ik vond er niks raars aan.
Tot ik mijn huidige partner leerde kennen. Een persoon die 180 graden anders is, en anders is opgevoed, dan ik. Hiermee wil ik niet zeggen dat het een wel goed is en het andere niet, maar om het vanuit een ander oogpunt te kunnen bekijken kan zeer verhelderend werken.

Ik gun iedereen meer inzicht in de (gedrags)patronen binnen hun relatie. Je zult zien dat met deze kennis er nog heel veel mogelijk is binnen je huidige relatie(s). En als je dan toch besluit om de relatie te beëindigen, dan is het in mijn ogen erg belangrijk dat je bewust wordt en/of blijft van de voorbeeldfunctie die je voor je kinderen hebt. Bedenk goed wat je ze graag wil meegeven voor de toekomst.

Wil jij ook niet dat jullie kinderen worden belast met jullie relatieproblemen of scheiding? Neem vrijblijvend contact op!

VAN SCHEIDINGSCOACH NAAR RELATIECOACH

Naast dat ik Scheidingscoach ben, ben ik mij ook verder gaan specialiseren in relatie-coaching. Dit omdat veel van de door mij gecoachte stellen zich afvroegen of ze wel tot een scheiding zouden zijn gekomen met de kennis die ze hebben opgedaan tijden de coaching. Daarbij geldt: Wat je niet oplost in je huidige relatie, neem je mee naar de volgende relatie. En ook daar zal je na enige tijd, als je van de bekende ‘roze wolk’ af bent, vaak weer tegen soortgelijke dingen/issues aanlopen. Dezelfde punten als in je andere relatie(s) die je dus wellicht nog niet (voldoende) had opgelost.

Ik hoor je denken, ja maar we hebben al relatietherapie gehad dus waarom zouden we dit nog doen? Binnen relatietherapie is er veel aandacht voor de problemen maar vaak blijven de oplossingen achterwege. Dit ga ik juist niet uit de weg tijdens de coaching. Met het praktische coachprogramma waarmee ik werk krijg je direct tools en handvatten om aan de slag te gaan.

DIT ZEGGEN KLANTEN & COLLEGA'S OVER MIJ

 • Roos, moeder van 2 kinderen van 6 en 9 jaar
  Het is heel erg fijn om met Annegien te praten. In de meest emotionele en stressvolle periode in mijn leven gaf zij rust en duidelijkheid. Ze stelt de juiste vragen en laat je anders, maar ook over jezelf, nadenken. Ik ben Annegien ontzettend dankbaar voor alles dat ze voor mij en mijn kinderen heeft betekend.
  Roos, moeder van 2 kinderen van 6 en 9 jaar
 • Jeroen, vader van een zoon (11 jaar)
  Ondanks dat we nog midden in het proces van ‘Succesvol Samen Verder’ zitten, weet ik zeker dat dit is wat we nodig hebben. Na maanden van relatietherapie waarbij we zelf maar gestopt zijn omdat het niks meer toevoegde en we ook niet verder kwamen, kwam dit op ons pad. De dagsessie met Annegien was zeer bijzonder, leerzaam en emotioneel, waarbij ik pas na 43 jaar eindelijk mezelf leerde kennen. Wat ik vooral bijzonder vond is dat je nu bewust wordt van je onbewuste gedrag wat je al jaren deed in je relatie. En nu je om je heen kijkt, zie je dat veel meer stellen vastgeroest zitten in hun eigen patronen. Mijn advies, stap eruit en stap in dit traject, het leert je zoveel over jezelf en over je partner en brengt alleen maar een mooiere toekomst samen. Ik kan het iedereen aanraden, hoe klein de problemen ook zijn.
  Jeroen, vader van een zoon (11 jaar)
 • Vader, gezamenlijk coach-traject ‘Samen Verder'
  Heb vandaag als een fijne maar ook leerzame dag ervaren. Ik voelde me gelukkig dermate bij jou op mijn gemak dat ik volledig open bij jou kan zijn. Dank voor je professionaliteit en hulpvaardigheid! Ik en wij zijn blij met de keuze en hebben het gevoel dat het ons verder gaat brengen.
  Vader, gezamenlijk coach-traject ‘Samen Verder'
 • Esther Gijse
  Ik heb samen met Annegien de Post-HBO opleiding tot Scheidingscoach gevolgd. Annegien heeft veel kennis vergaard en ontplooide zich tot een uitstekende bemiddelaar bij scheidingen. Kortom, ik raad haar bij iedereen die het betreft aan als scheidingscoach!
  Esther Gijse
 • Collega-coach Roos
  Ik heb Annegien leren kennen tijdens de opleiding tot scheidingscoach aan de Succesvol Scheiden Academie. Tijdens haar opleiding was ik haar senior coach. En later hebben wij samen de opleiding tot Relatiecoach gedaan. Annegien is een zeer gewaardeerde collega met veel kennis. Ze is heel prettig in de omgang . Annegien beheerst haar vak om samen met haar klant ervoor te zorgen dat ingewikkelde situaties omgebogen kunnen worden naar ontspannen en werkbare manieren om met elkaar om te gaan. Kortom ik kan iedereen die gaat scheiden of hun relatie wil redden, Annegien van harte aanbevelen.
  Collega-coach Roos
 • Vader VIP-dag
  Super vond ik het! Zou iedereen dit aanraden! Zou geen relatietherapie aanraden maar dit moeten mensen doen die op een punt in hun relatie zitten en het niet meer weten.
  Vader VIP-dag
 • Moeder VIP-dag
  In één dag meer geleerd dan al die sessies bij de therapeut à € 110,- per uur.
  Moeder VIP-dag

GECERTIFICEERD SCHEIDINGSCOACH

Als gecertificeerd scheidingscoach werk ik o.a. met de erkende methode van Succesvol Scheiden en werk ik 100% in het belang van het kind. Ik schrijf artikelen voor Nieuwe Stap en ben aangesloten bij Het Coachhuis, hierdoor is er altijd een locatie in de buurt om af te spreken.
OR_succesvolscheiden
OR_belangvanhetkind

OR_nieuwestap
OR_hetcoachhuis

CONTACTGEGEVENS

Ik ben aangesloten bij Het Coachhuis en maak voor mijn coachgesprekken gebruik van hun locaties (regio Utrecht). Hierdoor ben ik flexibel in het afstemmen van een locatie bij jou in de buurt.

Vleutenseweg 273
3532 HE Utrecht

06 111 190 87
info@onzerelatiecoach.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Vrijdag
9.00u - 17.30u

Buiten kantoortijden op afspraak.

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg’.

Annegien Hanemaaijer